7 Ocak 2009 Çarşamba

Federer zirveyi geri istiyor!

Dünya tenisinin yıldızı Roger Federer, 2008 yılını 2. sırada tamamlamasının ardından, bu yıl yeniden lider olabileceğini söyledi.

Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, Ağustos ayında Pekin-2008'in tek erkekler şampiyonu, İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran Federer, bu yıl yeniden lider olabileceğine inandığını belirtti.

2009 yılının, kendisi için ''büyük bir yıl'' olacağını ifade eden İsviçreli tenisçi, ''Bu sezonun anlamı, benim için büyük olacak. Pete Sampras'ın rekoruna ulaşabilirim. Kariyerime, bir Wimbledon şampiyonluğu daha ekleyebilir, Roland Garros'ta ilk şampiyonluğumu tadabilirim. Yeni sezonu dört gözle bekliyorum'' dedi.

Federer, geçen yıl kanındaki bazı değerlerin yüksek çıkmasından ötürü performansında düşme olduğunu belirtirken, bu yıl kendisini daha iyi hissettiğini, artık istediği gibi antrenman yapabileceğini kaydetti.

''Bu yılki antrenmanlarım iyi geçiyor, kendime güveniyorum'' diyen 27 yaşındaki raket, 19 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası Avustralya Açık'a, Katar Açık'ta hazırlandığını, Katar'daki maçları da alacağını iddia etti.

Federer, Nadal için ise ''Rafael benim baş rakibim. Yıllardır bu böyle, maçlarımız oldukça çekişmeli geçiyor'' diye konuştu.


Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: