12 Ocak 2009 Pazartesi

Dakar'da 7. etap geçildi!

Bu yıl 30.'su düzenlenen Dakar Rallisi'nin 7. etabı geçilirken, Jim Beam Türk Takımı sporcuları Kemal Merkit, bu etabı 87., Kutlu Torunlar ise 124. sırada tamamladı.

Dakar Rallisi'nde 6. etaptaki zorlu yarışın ardından kısaltılan 7. etapta 243.36 kilometre yol kat edildi. Mendoza-Valpariso arasındaki etapta, kamyonlar yarışmazken, motosikletler ve otomobiller büyük mücadele verdi. Şili'de And Dağları'nda 3 bin metre yükselikte hem motosikletlerin, hem de sporcuların sınandığı parkuru Kemal Merkit 87. sırada tamamladı. Bir diğer Türk yarışçı Kutlu Torunlar ise 124. sırada yer aldı.
Genel klasmanda Kutlu Torunlar 115. sırada yer alırken, Kemal Merkit ise 121. sırada kendisine yer buldu. Şili topraklarındaki zorlu etabı Şilili motosikletçi Francisco Lopez ilk sırada tamamladı. Motosiklet kategorisinde genel klasmanda ise İspanyol Marc Coma liderliğini sürdürdü.

Bu arada yarışçılar günü dinlenerek geçirecek ve yarışın 8. etabı yarın yapılacak. Sporcular, Valparaiso-La Serana arasındaki toplam 652 kilometrelik parkurda başarı kovalayacak. Yarış, 18 Ocak Pazar günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de sona erecek.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: