29 Aralık 2008 Pazartesi

Hentbol'da günün sonuçları!


Erkekler Hentbol Süper Ligleri'ne, Artvin, İstanbul, Mersin ve Ankara'da yapılan 11. hafta karşılaşmalarıyla devam edildi.
Alınan sonuçlar şöyle:

-ERKEKLER-
Artvin Ormanspor-Çankaya Belediyesi: 28-33
Beşiktaş-Polis Akademisi ve Koleji: 31-27
Mersin Yenişehir Belediyesi-Ankara Büyükşehir Belediyesi: 34-27
Bursa Nilüfer Belediyesi-İzmir Büyükşehir Belediyesi: 25-24
Maliye Milli Piyango-Trabzon Belediyesi: 34-33

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Davenport Avustralya'dan..

Davenport Avustralya'dan çekildi!

3 ''Grand Slam'' şampiyonluğu bulunan ABD'li tenisçi Lindsay Davenport, hamilelik gerekçesiyle Avustralya Açık Tenis Şampiyonası'ndan çekildiğini açıkladı.

Davenport, ikinci çocuğuna hamile olduğunu belirterek, 19 Ocak 2009'da başlayıp, 1 Şubat'ta sona erecek Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılamayacağını bildirdi.

32 yaşındaki tenisçi, ''Bu, beklenmeyen ancak güzel sürpriz, beni bir süreliğine kortlardan uzak tutacak'' dedi.

İlk çocuğunun doğumundan sonra kortlara geçen yıl dönen Davenport, tek bayanlarda Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) 1996, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda 1997, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da 1999 yılı şampiyonu olmuş, Atlanta-1996'da da altın madalya kazanmıştı.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Avrasya ''gümüş''e terfi etti!


Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ''IAAF'', Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu ''Gümüş Kategori''ye (Silver Label) aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'den yapılan
açıklamada, bu yıl 26 Ekim Pazar günü 30'uncusu gerçekleştirilen maratonun, yenilenmiş parkuru ve elit atletlerin katılımından dolayı ''Gümüş Kategori''ye layık görüldüğü bildirildi.

Dünyanın tek kıtalararası yol koşusu olan maratonun, parkur düzenlemesinden zaman ölçümüne, elit atlet katılımından medya hizmetlerine kadar birçok kriterin yerine getirilmesinden dolayı ''Silver Label'' hakkını elde ettiği kaydedildi.

Dünyadaki tüm yol koşularını belirli kıstaslara göre değerlendirerek kategorilendiren IAAF'ın, 2009 yılı için aralarında New York, Londra, Paris ve Berlin maratonlarının da yer aldığı 11 maratona en üst düzey olan ''Gold Label'' (Altın Kategori) hakkını verdiği, Avrasya ile birlikte 22 maratona da Gümüş Kategori ayrıcalığı tanıdığı ifade edildi.

Amsterdam, Tokyo, Prag, Roma gibi maratonlar da Avrasya ile aynı kategoride bulunuyor.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

''Denizli insan değil''

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Show TV’de Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu ''6 Pas'' programında Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'yi ağır bir dille eleştirdi.

İşte Çakar'ın o sözleri:

Melih Gümüşbıçak: Hocam, Beşiktaşlı yöneticiler Cüneyt Çakır’dan hesap sordular! Sizce maçın skorunu hakem mi tayin etti?

Ahmet Çakar: Çakır, 4 kritik kararın 3’ünde haklı; 2 penaltı, sarı kart...Ama ben verdiklerinden değil veremediklerinden şikayetçiyim!

Melih Gümüşbıçak: Fenerbahçe maçında Cisse atılmasaydı, maçın gidişatı Beşiktaş’ın lehine değişirdi diyebilirim; ama GS-BJK maçı için aynı şeyi söylemek zor!

Ahmet Çakar: Fenerbahçe maçından sonra “Mustafa Denizli hoca falan değil!” demiştim, aynı zamanda iyi insan da değilmiş! Maçtan sonra nasıl bir hoca olduğunu gösterdi tüm Türkiye’ye! “Bir veya iki eksiğimiz var ama alamasak da olur” dedi. Be adam...10 hafta önce sen ‘bu takımın fazlası var eksiği yok’ demiyor muydun?! Kulaklarımla duydum, sen duymadın mı?

Melih Gümüşbıçak: Evet duydum!

Ahmet Çakar: Delgado haksız yere kırmızı kart görüp oyundan atıldığını anlatmaya çalışırken Mustafa Denizli, onu herkesin önünde fırçalayıp azarlıyor... Mustafa Denizli hoca falan değil, hatta çok farklı negatif özellikleri olan biri. Denizli, Galatasaray maçında yapması gerekenleri Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe maçında yapması gerekenleri de Galatasaray maçında yaptı. Oyun stratejisinden hiç anlamıyor! Şimdi ne diyor? “Benim psikolojik desteğe ihtiyacım var!” Sen bunu kamuoyuna açıklayamazsın... Eğer sen 60 yaşında bunu diyorsan, 20 yaşındaki oyuncuların psikolojisi haydi haydi bozulur.

Melih Gümüşbıçak: Hocam, baskı altında oynamayı becerebilen oyuncu sayısı yeterli seviyede mi?

Ahmet Çakar: Ben ‘baskı altında kalırlar’ diye bir şey kabul etmiyorum; beni asıl üzen ne biliyor musun? Beşiktaş Sivasspor’dan daha kötü bir takım değil!

Melih Gümüşbıçak: Tabela ortada işte, kötü!

Ahmet Çakar: Tabelaya bakma, kalite anlamında diyorum; Beşiktaş takımı Trabzonspor ya da Sivas’dan daha kötü değil!

Melih Gümüşbıçak: Peki ne kötü?

Ahmet Çakar: Bunun cevabını Mustafa Denizli verecek, ben değil.. Ben, Beşiktaş’ın ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum sahada!

Melih Gümüşbıçak: Ben de anlayamıyorum...

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

24 Aralık 2008 Çarşamba

Tam Bir Cinayet!

Beşiktaş'ın taraftar grubu liderlerinden Alen Markaryan, hakemlerin tutumunu protesto etmek için Galatasaray maçında İstiklal Marşı okunurken, tüm taraftarların ayakkabılarını çıkaracağı bir eylem planladıklarını, ama gerçekleştiremediklerini söyledi.

Karakartal Forum, Antalya Kartalları tarafından Muratpaşa Belediyesi Spor ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Foruma katılan Beşiktaş taraftar grubu liderlerinden Alen Markaryan, Beşiktaş camiasının parçalanmış durumda olduğunu, Beşiktaş'ın yetiştirdiği futbolcuların dahi Beşiktaş'ı kalbinden vurduğunu ifade etti.

Markaryan, Galatasaray-Beşiktaş maçını ''Tam bir cinayet'' diye nitelendirerek, şöyle konuştu:
''Hakemin cinayet kalıntıları sahada kaldı. Hakemlerin hataları çok fazla. Futbol Federasyonu hakemlerin arkasında olduğu açıklamasını yapmış. Hangi hakemlerin arkasındalar? Bu federasyon Aziz Yıldırım'ın mı yoksa Galatasaray lobisinin mi federasyonu? Buna karşı bir çok eylem yapabiliriz. Ama meşaleyi tutacak adam yok. Eylemin adını koyamıyoruz. Camia parçalanmış durumda. Hakemlerin tutumunu protesto etmek için Galatasaray maçında İstiklal marşı okunurken, tüm taraftarların ayakkabılarını çıkaracağı bir eylem planlamıştık, ama gerçekleştiremedik'' dedi.

Beşiktaş TV'den ve taraftar grubu liderlerinden Erdem Ulus ise Beşiktaş'ın ilk yarıda hakemlerin tutumu nedeniyle hak ettiği sonuçları alamadığını savundu.

Beşiktaş'ın elinden gelen herşeyi yapacağını, bu sıkıntıları aşıp şampiyon olacağını belirten Ulus, ''Beşiktaş'ın ikinci yarıda fikstür avantajı var. Ancak hakemlerin tutumu düşündürüyor. Futbol Federasyonu bu hakemlerin arkasında. Eylem yapmak istiyoruz. Bu hakemlere sahip çıkan federasyon başkanına tepki için ayakkabı atabiliriz'' diye konuştu.

Gazeteci Yemen Ekşioğlu ise bu yıl Turkcell Süper Lig'de 144 müsabaka oynandığını, bu müsabakalarda 352 gol atıldığını, 40 kırmızı kart, 628 sarı kart gösterildiğini anlattı.

Verilen 34 penaltının 7'sinin kaçırıldığını belirten Ekşioğlu, ''Beşiktaş ise son 7 yılda oynanan derbilerde hiç penaltı kazanamamış'' dedi.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Gençler'e Avustralya aşısı!

Gençlerbirliği, Avustralyalı orta saha oyuncusu Mile Jedinak ile bu sabah yapılan son görüşme sonrasında anlaşma sağladı.

Avustralya'nın Lig-A takımlarından Central Coast Mariners'de forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, 3 kez ülkesinin (A) Milli ve 9 defa da Ümit Milli Takım'da forma giyerken, milli formayla gol kaydedemedi.

Bu arada, 2000-2003 yılları arasında oynadığı eski takımı Sydney United'da 28 maçta forma giyen Jedinak, 3 gol kaydetti. 2006 yılından bu yana formasını giydiği Central Coast Mariners Kulübü'nde 42 maça çıkan genç oyuncu 8 kez fileleri havalandırdı.Avustralya'daki takımında 23 numaralı formayı giyen Mile Jedinak'ın, 3 Ocakta Ankara'ya gelerek, resmi sözleşme imzalayacağı ve devre arası kampına katılacağı öğrenildi.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Adana'nın ilk yarı raporu!

Bank Asya 1. Lig'in yeni takımı Adanaspor, 2008-2009 sezonunun ilk yarısını, topladığı 20 puanla 13. sırada tamamlarken, en istikrarlı futbolcular Ahmet Şahin, Fevzi Özkan ve Hakan Hacıbektaşoğlu oldu.

Sezona teknik direktör Hüsnü Kara ile başlayan turuncu-beyazlı ekip, ilk 2 haftada alınan başarısız sonuçların ardından Kara ile yollarını ayırdı. Takımın başına altyapıdan Eyüp Arın'ı getiren yönetim 3 hafta sonra da teknik direktör Mustafa Çapanoğlu ile anlaştı. Çapanoğlu'nun da başarısız sonuçlar alması üzerine yönetim bu kez Metin Yıldız'ı takımın başına getirdi ve ligin ilk yarısını bu teknik direktör ile tamamlandı.
Lige Kasımpaşa deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgi ile başlayan Adanaspor, ligin ilk yarısında 6 galibiyet, 9 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Bu müsabakalarda turuncu-beyazlı ekip rakip filelere 18 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

Adanaspor, sahasında yaptığı 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik 3 mağlubiyet alırken, 14 kez rakip fileleri havalandırırken, 13 gol yedi ve sahasında 16 puan topladı.

Deplasmanda ise 8 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyet alan turuncu-beyazlılar, 4 gol atıp, 12 gol yedi. Turuncu beyazlı ekip ligin ilk yarısını topladığı 20 puanla puan cetvelinin 13'üncü sırasında tamamladı.

Bu arada, ilk devre Adanaspor'da en çok forma giyen futbolcu ise 1530 dakika ile kaleci Ahmet Şahin oldu. İlk yarı maçlarında forma giyan diğer futbolcuların sahada kaldıkları süre ise şöyle:
Hakan Hacıbektaşoğlu (1517), Kibong (1452), Ersan Adem Gülüm (1413), Fevzi Özkan (1352), Yunus Murat Ceylan (1325), Fuad Kınalı (1118), Emre Aktaş (1005), MBilla Etame Serges (882), Cem Karahan (835), Emre Hızarcıoğlu (602), Hakkı (450), Emrah Bedir (442), Erkan Ergün (406), Cihan Ünal (383), Ahmet Yıldırım (375), Kerem Saruhan (360), Ümit Aydemir (334), Engin Yeşilli (270), Onur Demirtaş (217), Halit Köprülü (141), Burhan Akgül (123), Okan Salmaz (76), Habip Tok (45), Cem Hallaçeli (23), Eren Yüksel (7)

-EN GOLCÜ FUTBOLCU MBİLLA-

Turuncu-beyazlı takımda en golcü futbolcu Mbilla oldu. Ligde rakip filelileri 5 kez havalandıran siyahi futbolcu, bir gol de Fortis Türkiye Kupası'nda attı.

Mbilla'yı ikişer golle Emrah Bedir, Emre Aktaş ve Yunus izlerken, Halit Köprülü, Fevzi Özkan, Kerem Sarıhan, Burhan Akgül, Kibong, Cem Karahan ve Hakkı Hocaoğla da birer gol kaydetti.

Adanaspor'da en çok asist yapan futbolcu ise üçer gollük pas ile Kibong, Emre Aktaş ve Emrah Bedir oldu.

-KART RAPORU-

Öte yandan, takımın en çok kırmızı kart gören futbolcusu Fuad oldu. Bu futbolcu iki kez, Emre Aktaş ile Ersan'da birer kez kırmızı kart gördü.

Fortis Türkiye Kupası maçı dahil toplam 18 maçta ise futbolcular 39 sarı kart gördü. Sarı kart gören futbolcular şunlar:
Cem Karahan (5), Ersan Adem Gülüm (4), Hakan Hacıbektaşoğlu (4), Ümit Aydemir (3), Yunus Murat Ceylan (3), Hakkı Hocaoğlu (2), Erkan Ergün (2), Engin Yeşilli (2), Fuad Kınalı (2), Emrah Bedir (2), Burhan Akgül (2), MBilla (2), Ahmet Şahin (2), Onur Demirtaş (1), Ahmet Yıldırım (1), Fevzi Özkan (1) ve Cihan Ünal (1)

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Zirvenin sahibi değişmedi!

Beko Basketbol Ligi'nde 11. hafta tamamlanırken,
Efes Pilsen, 21 puan ve averajla liderliğini sürdürdü.

İstanbul temsilcisi, deplasmanda Casa TED Ankara Kolejliler'i 77-63 yenip 10. galibiyetini elde ederek, puanını 21'e çıkardı ve averajla liderliğini sürdürdü.

Galatasaray Cafe Crown ise sahasında konuk ettiği OYAK Renault'yu 68-67'lik skorla geçerken, 21 puan ve averajla bu haftayı da 2. sırada tamamladı.

Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Banvit'i 112-79 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı ve 8. galibiyetini alarak haftayı 19 puanla 3. sırada bitirdi.

11. haftada alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Casa TED Ankara Kolejliler - Efes Pilsen: 63-77
Antalya Büyükşehir Belediyesi - Aliağa Petkim: 84-70
Pınar Karşıyaka - Kepez Belediyesi: 85-70
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi - Beşiktaş Cola Turka: 74-78
Darüşşafaka Cooper Tires - Türk Telekom: 71-78
Erdemirspor - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 80-81
Banvit - Fenerbahçe Ülker: 79-112
Galatasaray Cafe Crown - OYAK Renault: 68-67


-12. HAFTA-

Ligde, bu hafta ise Türk Telekom-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi-Casa TED Ankara Kolejliler, OYAK Renault-Erdemirspor, Fenerbahçe Ülker-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Pınar
Karşıyaka, Beşiktaş Cola Turka-Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen-Darüşşafaka Cooper Tires ve Aliağa Petkim-Banvit karşılaşmaları yapılacak.

-PUAN DURUMU-

TAKIMLAR O G M A Y P
-----------------------------------------------------------------
1.Efes Pilsen 11 10 1 938 793 21
2.Galatasaray Cafe Crown 11 10 1 853 752 21
3.Fenerbahçe Ülker 11 8 3 889 735 19
4.Türk Telekom 11 8 3 879 824 19
5.Banvit 11 7 4 970 945 18
6.Mersin Büyükşehir Belediyesi 11 6 5 923 913 17
7.Antalya Büyükşehir Belediyesi 11 6 5 878 918 17
8.Aliağa Petkim 11 6 5 885 884 17
9.Darüşşafaka Cooper Tires 11 5 6 789 817 16
10.Beşiktaş Cola Turka 11 5 6 845 824 16
11.Pınar Karşıyaka 11 5 6 865 892 16
12.OYAK Renault 11 4 7 806 856 15
13.Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 11 4 7 853 881 15
14.Erdemirspor 11 2 9 721 801 13
15.Kepez Belediyesi 11 1 10 764 896 12
16.Casa TED Ankara Kolejliler 11 1 10 727 854 12

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

1 Aralık 2008 Pazartesi

''Kendinizi bırakamazsınız''

Galatasaray'da, Hacettepe'ye 3 gol birden atarak suskunluğunu bozan Milan Baros, her golcünün şanssızlık yaşayabileceğini ancak bu durum nedeniyle kendisini bırakma hakkı olmadığnı belirtti.

Baros, maçtan sonra yaptığı açıklamada, gerçekten zor maçlar oynadıklarını vurgulayarak, ''Üzerimizde maç öncesinden başlayan baskı vardı. Ama biz maçta oyun karakterimizi sahaya yansıttık ve sonuçta istediğimiz skoru aldık'' diye konuştu.

Gol atamamasıyla ilgili eleştirildiği hatırlatılan Çek oyuncu, ''Gol attığınızda herkes sizi sever, üst üste maçlarda atamazsanız eleştirir. Ben bu baskıya alışığım. Liverpool'da ve Fransa'da da bu böyleydi. Oyuncu olarak birkaç maç üst üste gol attınız diye kendinizi bırakamazsınız. İyi çalışıp golleri yeniden bulmalısınız'' ifadelerini kullandı.

UEFA Kupası'na çok iyi başladıklarını ve iki galibiyetle 6 puan aldıklarını hatırlatan Baros, ''Geçtiğimiz hafta istenmeyen bir mağlubiyet aldık. Bu hafta kendimizi toparlayıp Berlin'de en azından bir puan alarak gruptan çıkmalıyız''şeklinde konuştu.

-BAROS SESSİZLİĞİNİ BOZDU-

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Milan Baros, gol yollarında yaşadığı suskunluğu Hacettepe karşısında bulduğu 3 golle hat-trick yaparak bozdu.

Son golünü 26 Ekim Pazar günü Turkcell Süper Lig'deki Eskişehirspor maçında topu koluyla düzeltmesi nedeniyle tartışmalı bir şekilde bulan Çek oyuncu, ardından forma giydiği 6 maçta da fileleri havalandıramamıştı.

Eskişehirspor maçında attığı golün ardından Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fortis Türkiye Kupası'nda Kayserispor, UEFA Kupası'nda da Benfica ile Metalist Kharkiv maçlarını oynayan Milan Baros, oyunda kaldığı toplam 492 dakikanın ardından yeniden gollerle tanıştı.

Baros, 45. dakikada attığı ilk golle Galatasaray'a Hacettepe karşısında 1-1'lik beraberliği getirirken, 58. ve 72. dakikalardaki golleriyle sarı-kırmızılı ekibi galibiyete taşıyan isim oldu.

Ligde 8. golüne ulaşan Çek oyuncu, ikişer gol bulduğu Kocaelispor, Hacettepe ve Bellinzona maçlarının ardından, bu sezon ilk kez hat-trick yapmış oldu.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Metalist'le şaka olmaz!

Galatasaray grup liderliğini ilan etmek için çıktığı maçta Metalist Kharkiv'e tek golle kaybetti ve Ukrayna ekibinin mağdur bıraktığı ikinci Türk takımı olmakla kalmayıp bir üst tur için işini Berlin'e bırakmak zorunda kaldı..
0-1 Galatasaray'ın üstün ancak etkisiz göründüğü maçta, sarı kırmızılıların Baros ile bulduğu bir gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, 81'de Servet'in hatası sonucu Aparecida'dan gelen gol geçerlilik kazandı ve İstanbul'da işi bitirme şansı uçup gitmiş oldu.

Galatasaray, B Grubu'nda 3. maç sonunda 6 puanda kalırken; Metalist Kharkiv, 2 maç sonunda 4 puana yükseldi.

Takımlar O G B M A Y P AV
-------------------------------------
1-Galatasaray 3 2 0 1 3 1 6 +2
2-Metalist Kharkiv 2 1 1 0 1 0 4 +1
3-Olympiakos 2 1 0 1 5 2 3 +3
4-Hertha Berlin 2 0 2 0 1 1 2 0
5-Benfica 3 0 1 2 2 8 1 -6

3 Aralık
Hertha Berlin-Galatasaray
Metalist Kharkiv-Olympiakos

-MAÇTAN NOTLAR-

Galatasaray'da, UEFA Kupası B Grubu 3. maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile oynadığı karşılaşma öncesinde Hakan Balta şoku yaşandı.

Hakan, maç öncesinde ağrılarının bulunduğunu söyleyince, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Hakan'ın yerine sol bekte Volkan forma giydi.

Teknik direktör Michael Skibbe, Metalist Kharkiv karşısında tek forvet ile oynama alışkanlığını sürdürürken, Lincoln yine Baros'a orta sahadan destek verdi.

-FELDKAMP GÖREV BAŞINDA-

Galatasaray'da teknik danışmanlığa getirilen Karl Heinz Feldkamp, Metalist Kharkiv maçında görevine başladı.
Feldkamp, karşılaşmayı eşi Helma ile protokol tribününde izledi.

-MEDYA ORDUSU TAKİP ETTİ-

Galatasaray-Metalist Kharkiv karşılaşmasını adeta medya ordusu takip etti. Maçta 23'ü Ukrayna'lı olmak üzere toplam 237 medya mensubu görev yaptı.

-TARAFTARLAR DOLDURDU-

Galatasaraylı taraftarlar, tribünlerin büyük bir bölümünü doldurarak takımlarını destekledi.

Taraftarlar, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon inişli çıkışlı bir grafik izlemesine rağmen, başta Ayhan, Kewell olmak üzere futbolcular lehine tezahürat yaptı.

Maçı, 10'a yakın Ukraynalı taraftar kendilerine ayrılan yerden izleyerek takımlarını destekledi.

-SKORBORD BOZUK-

Ali Sami Yen Stadı'nın skorbordu maçta çalışmadı.
Maçtan önce bozulan skorbord nedeniyle sarı-kırmızılı kulüp sıkıntı yaşarken, stattaki teknik elemanlar hemen duruma müdahale ederek skorbordu tamir etmeye çalıştı.

-İLK YARININ ÖZETİ-

Karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, takım halinde iyi savunma yapan Metalist Kharkiv karşısında pozisyon üretmekte büyük sıkıntı yaşadı. Kanatlardan hücum organizasyonlarıyla gol fırsatları yakalamak isteyen ancak etkili olamayan sarı-kırmızılı ekipte üst üste yapılan top kayıpları dikkat çekti. Galatasaray, Ukrayna ekibinin hızlı hücumlarında savunmada açıklar vermesine karşın, rakip oyuncuların isabetsiz vuruşları nedeniyle ilk yarıda kalesinde gol görmekten kurtuldu.

Karşılaşmaya savunmasını ve orta sahasını kalabalık tutarak başlayan Metalis Kharkiv, derinlemesine paslar ile hızlı hücumlarla Galatasaray kalesine geldi. Ukrayna ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, ilk yarıda kalesini başarıyla savunmasını da bildi.

-İKİNCİ YARININ ÖZETİ-

İkinci yarıya daha hareketli başlayan Galatasaray'ın bu hızı kısa sürede kesildi ve sarı-kırmızılılar bir türlü aradığı gol fırsatlarını bulamadı. Servet'in defansta yaptığı önemli hatada Ukrayna ekibi cezayı keserken, yenilen gol maçın da skorunu belirledi.

Metaliskt Kharkiv ilk yarıya oranla daha durağan bir futbol sergilediği karşılaşmada oyunun akışını da istediği gibi yönlendirmesini bildi. Galatasaray ataklarında kalesini iyi koruyan Metalist Kharkiv, fırsatçılığını kullanarak Aparecida'nın bulduğu golle, İstanbul'dan 3 puanla ayrılmayı başardı.

-MAÇTAN DAKİKALAR-

9. dakikada Gancarczyk'in ceza sahasına ortasında, Galatasaray defansı ofsayt düşüncesiyle duraklarken, kaleciyle karşı karşıya kalan Devic topu göğsüyle kontrol edemedi ve meşin yuvarlak kaleci De Sanctis'de kaldı.

11. dakikada ceza sahası dışından Sabri'nin yaptığı sert vuruşta, defansa da çarpan top üsten az farkla auta çıktı.

16. dakikada Gancarczyk'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde müsait durumda iyi yükselen Devic'in kafa şutu sonrası meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

29. dakikada Lincoln'ün pasıyla topla buluşan Sabri'nin ceza sahası içinde sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

32. dakikada ceza sahası önünde verdiği pas Meira'dan seken Jaja, pozisyonu takip ederek defansın arkasına sarktı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutu oldukça kötü olunca, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta gitti.

39. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Lincoln'ün şutu kaleciden dönerken, tekrar topu önünde bulan Brezilyalı oyuncunun ortasında ise arka direkte Kewell kafayla meşin yuvarlağı kale içine doldurdu ve daha sonra Metalist Kharkiv defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

51. dakikada ceza sahası dışından Sabri'nin yaptığı sert vuruşta, defansta Guaye'ye çarpan top üsten az farkla kornere gitti.

58. dakikada sağdan ceza sahasına giren Kewell'ın ortasında, ön direkte Lincoln'den önce ayak koyan Obradovic, meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi önledi.

59. dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden Sabri'nin yerden sert şutu sonrası meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

65. dakikada Gancarczyk'in sağdan kullandığı kornerde, kaleci De Sanctis'in yumrukladığı topu bir anda önünde bulan Sliusar'ın ceza sahası içinde şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

81. dakikada Metalist Kharkiv, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Maidana'nın baskısı sonrası defansta son adam olan Servet topu kaptırırken, ceza sahası içinde Aparecida, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

Karşılaşmayı Metalist Kharkiv 1-0 kazanırken, Ukrayna ekibi grubundaki ikinci maçında ilk galibiyetini alarak puanını 4'e çıkardı. Gruptaki üçüncü maçında ilk yenilgisini alan Galatasaray ise 6 puanda kaldı.

GALATASARAY: 0 - METALIST KHARKIV: 1

Stat
Ali Sami Yen

Hakemler
Jacek Granat x, Radoslav Siejka x, Maciej Szymanik x (Polonya)

Galatasaray
De Sanctis xx, Sabri xx, Emre Aşık xx (Dk. 46 Barış x), Servet x, Volkan x, Arda xx, Ayhan x, Meira xx, Kewell xx (Dk. 79 Aydın x), Lincoln xx, Baros x (Dk. 70 Ümit x)

Metalist Kharkiv
Goryainov xx, Maidana xxx, Obradovic xx, Gueye xx, Gancarczyk xx, Aparecida xxx, Valyayev xx, Sliusar xx, Bordian xx (Dk. 90 Konyushenko ?), Jaja x (Dk. 80 Fomin x), Devic xx (Dk. 63 Trisovic x)

Gol
Dk. 81 Aparecida (Metalist Kharkiv)

Sarı Kartlar
Dk. 19 Ayhan, Dk. 56 Baros (Galatasaray), Dk. 60 Devic (Metalist Kharkiv)

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com

Telekom Avrupa'ya kilitlendi!


Basketbol Avrupa Kupası (D) Grubu'nda mücadele eden Türk Telekom, ligde aldığı Fenerbahçe Ülker yenilgisini unutarak, Avrupa Kupası'nda yapacağı Panellenios maçına kilitlendi.

Türk Telekom Basketbol Şubesi Genel Menajeri İrfan Yücesoy, İstanbul deplasmanında aldıkları yarayı Avrupa Kupası'nda Panellenios'u yenerek sarmak istediklerini belirterek, ''Avrupa arenasına İsrail'de Bnei Hasharon'u yenerek iyi bir başlangıç yaptık. Her alanda olduğu gibi Avrupa Kupası'nda da zirveyi hedefleyen bir takım olarak, özellikle sahamızdaki tüm maçları kazanmak istiyoruz. Gruptaki ilk maçında Atina'da Aris'e yenilen Panellenios'u mağlup edersek, büyük avantaj yakalamış olacağız. Bunu başaracak güçteyiz. Sporcularıma güveniyorum. Taraftarımızın desteğiyle çok büyük başarılara imza atacağız'' diye konuştu.

Kaptan Tutku Açık ise Fenerbahçe Ülker maçına fazla değinmek istemediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Bu kabullenemediğimiz yenilgiyi Panellenios maçında telafi etmek ve Avrupa Kupası'nda yolumuza emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Bizi bu zor sınavda başkentlilerin yalnız bırakmayacaklarına eminiz. Taraftarımızın desteğiyle coşacak ve her türlü zorluğun altından kalkarak, kupaları Ankara'ya taşıyacağız'' ifadelerini kullandı.

Atatürk Spor Salonu'nda yarın saat 19.15'de yapılacak Türk Telekom-Panellenios maçının biletleri, Biletix gişelerinde satışa sunulurken, karşılaşma SKY Türk ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Gazetelerinin devamı için.. www.jaglersport.com